Vrijwilligerswerk in het bestuur

Vrijwilligers die een bestuursfunctie vervullen vormen een belangrijke spil in het web van veel erfgoedorganisaties. Heb jij vanuit je beroep of achtergrond specifieke kennis of vaardigheden die van pas kunnen komen als bestuursvrijwilliger? Dan kun je jouw expertise goed inzetten als bestuurslid in een erfgoedorganisatie. Als bestuurslid denk je bijvoorbeeld mee over het beleid van een organisatie, en natuurlijk draag je ook bij aan de uitvoering hiervan.

Vrijwilligers van Fort Pannerden zitten met een hoop mensen om een tafel, op de tafel staan wat lekkere drankjes.
Een jonge vrouw interviewt met een opnameapparaat een wat oudere man aan een tafel.

Een functie die bij je past

Erfgoedinstellingen zijn regelmatig op zoek naar leden voor hun bestuur. Vaak zoeken ze naar mensen met kennis of vaardigheden die aansluiten op de functie en of affiniteit en ervaring in de sector. Heb je een financiële achtergrond en wil je als vrijwilliger bijdragen aan de financiële kant van een organisatie? Dan is ligt een positie als penningmeester voor de hand. Ben je een communicatieve topper, dan is de rol van voorzitter je misschien wel op het lijf geschreven. Wat jouw achtergrond ook is: er is altijd wel een erfgoedvacature die bij je past.

Een bezoeker in een museum kijkt neer op een groot scherm dat in een soort witte tafel bevestigd is.
Algemene surveillance

Vrijwilligerswerk in een bestuursfunctie in de Erfgoedsector

Vrijwilligers zijn van groot belang binnen de erfgoedsector. Door vrijwilligerswerk te doen voor een erfgoedinstelling, zorg jij ervoor dat ons erfgoed bewaard en beschikbaar blijft. En door je in een bestuursfunctie in te zetten voor de erfgoedsector, help jij mee om ons waardevolle erfgoed in stand te houden. Een bijzonder zinvolle besteding van je tijd! Met jouw opgedane kennis, netwerk en vaardigheden kun je veel betekenen binnen een organisatie. En natuurlijk krijg je er ook veel voor terug: tijdens je werk leer je gegarandeerd meer over onze geschiedenis, en kom je in aanraking met ontzettend veel interessante nieuwe mensen en verhalen.

Vacature gevonden? Solliciteer direct

Heb je in ons overzicht een bestuurslid vacature voor bestuurslid (vrijwillig) gevonden die je interessant lijkt? Klik dan op de vacature die jouw aandacht heeft getrokken, en bekijk de volledige vacature. Is het iets voor je? Solliciteer dan direct! Het kan natuurlijk ook zijn dat je op dit moment op de website niet de vacature voor bestuurslid vindt die je zoekt. Meld jezelf dan aan voor onze nieuwsbrief. Zo kunnen we je updates sturen over passende vrijwilligersklussen bij jou in de buurt wanneer ze beschikbaar zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates over klussen bij jou in de buurt, maar ook verhalen van andere vrijwilligers.