Over ons

Geef vroeger een toekomst!

Erfgoedvrijwilliger zet zich in voor een toekomstbestendige erfgoedsector. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar. Musea, archieven, molens, monumenten, kastelen en historische verenigingen draaien veelal op de kracht van vrijwilligers. Wil jij ook jouw steentje bijdragen? De vacaturebank op Erfgoedvrijwilliger.nl helpt je om vrijwilligerswerk te vinden dat bij jou past. Geef vroeger een toekomst!

Ben jij al werkzaam als vrijwilliger in de erfgoedsector? Ook dan heeft Erfgoedvrijwilliger jou iets te bieden. Onder wegwijs vind je informatie en trainingen die je op weg helpen je verder te ontwikkelen in jouw vrijwilligersfunctie. Heb je ideeën, projecten en activiteiten om erfgoed in te zetten in jouw omgeving of voor een sociaal project? Ook daar helpen we je graag mee verder. Neem in dat geval contact op met een van onze coaches.

Erfgoedvrijwilliger.nl is een samenwerking tussen Erfgoed Gelderland, Erfgoed Brabant en Erfgoedhuis Zuid-Holland. In 2021 zijn Erfgoedpartners Groningen, Erfgoed Zeeland, Landschap Erfgoed Utrecht, Museumfederatie Fryslân, Huis voor de Kunsten Limburg, Platform Drentse Musea, Stichting NMF Noord-Holland en Erfgoedplatform Overijssel aangesloten. Erfgoedvrijwilliger.nl ondersteunt erfgoedorganisaties door potentiële vrijwilligers te bereiken, te inspireren en met hen in contact te brengen.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er rondom Erfgoedvrijwilliger.nl gebeurt? Bekijk dan onze agenda of abonneer je op de nieuwsbrief.

Deze website is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dankzij bijdragen van het Mondriaan Fonds en het ministerie van OC&W worden respectievelijk de pagina’s ‘wegwijs‘ en ‘coaching‘ de komende periode (door)ontwikkeld.

Doelstellingen erfgoedvrijwilliger.nl

  • Het vergroten van participatie en verbondenheid op het gebied van erfgoed;
  • Het ondersteunen, verrijken, en versterken van het erfgoedveld;
  • Het verbinden en professionaliseren van erfgoedvrijwilligers.