Erfgoed vacatures voor vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar in het beheer en behoud van ons erfgoed. Hun inzet zorgt ervoor dat erfgoedorganisaties draaiend blijven, en bovendien zorgen vrijwilligers ervoor dat de schatten van ons erfgoed beschikbaar blijven voor de toekomstige generaties. De erfgoedorganisaties-of projecten in ons land zijn regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil jij jezelf inzetten als erfgoedvrijwilliger? Op deze pagina vind je een overzicht van beschikbare (vrijwillige) vacatures in de erfgoedsector. 

Algemene surveillance

Op zoek naar een vrijwillige baan in de erfgoedsector?

Als erfgoedvrijwilliger heb je de kans om onderdeel te zijn van een historisch verhaal dat groter is dan jijzelf. Je komt vaak samen te werken met anderen vrijwilligers, die jouw passie voor erfgoed delen. Doordat jij je inzet voor ons erfgoed, zorg je ervoor dat deze bijzondere verhalen levend blijven. Neem eens een kijkje in de diverse erfgoed vacatures in ons overzicht. Welk verhaal uit de lokale, regionale, provinciale of landelijke geschiedenis wil jij helpen vertellen?

Erfgoed vacatures in alle disciplines

Het erfgoedveld is enorm breed – dit zie je goed terug in ons overzicht van beschikbare (vrijwillige) erfgoed banen. Bij erfgoed kun je bijvoorbeeld denken aan musea en archieven, maar ook aan molens, (natuur)monumenten, kastelen en historische verenigingen. En binnen al deze organisaties zijn allerlei soorten vrijwilligers nodig, voor een breed scala aan functies. Van fotografen tot kassamedewerkers, van archiefwerk tot onderhoud. Zo is er voor iedereen wel een passende vacature in de erfgoedsector.

Erfgoed banen die het verschil maken

Denk jij erover om te reageren op een van onze erfgoed vacatures? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Jouw keuze maakt het verschil, want jouw helpende hand zorgt immers voor de levensvatbaarheid van de organisatie waarvoor je aan de slag gaat. Jij kunt de geschiedenis schrijven en hem levend houden. Samen met jouw toekomstige collega’s kun jij die belangrijke verandering brengen, of juist die instandhouding realiseren waardoor toekomstige generaties nog lang van ons erfgoed kunnen genieten.

Erfgoedvrijwilliger.nl is een samenwerking tussen de verschillende erfgoedhuizen. Handig, want zo vind je alle interessante (cultureel) erfgoed vacatures gewoon op één plek. Zo vind je op onze website dus heel gemakkelijk een erfgoed baan bij jou in de buurt, of juist op een andere locatie die je aanspreekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang updates over klussen bij jou in de buurt, maar ook verhalen van andere vrijwilligers.