Ook als vrijwilliger van een erfgoedorganisatie kun je vast nog veel leren. Misschien ben je op zoek naar specifieke kennis over erfgoed. Of heb je handvatten nodig om vrijwilligerswerk zo soepel mogelijk te laten verlopen. In samenwerking met Leer je Erfgoed werden diverse online cursussen ontwikkeld die vrijwilligers helpen bij hun werkzaamheden. Deze zogenaamde e-learnings zijn gratis te volgen en duren ongeveer 30 minuten. Let op, je moet je eerst even registreren om in te kunnen loggen, dat kan via deze link.

Fondsenwerving

In de module Fondsenwerving leer je de benodigde basisvaardigheden om geschikte fondsen bij je plan te betrekken: het schrijven van een aansprekend projectplan, het maken van een correcte begroting en het op de juiste manier afleggen van verantwoording na afloop van je project. De cursus is ook rechtstreeks te volgen op de website van Leer je Erfgoed.

Alleen Leer je Erfgoed heeft toegang tot de persoonsgegevens die je opgegeven hebt om de cursus te kunnen volgen, deze worden niet met derden gedeeld. Op de website van Leer je Erfgoed kun je de privacyverklaring inzien, je vindt deze hier.

Ben jij de Slimste Erfgoedvrijwilliger?

Wie weet hoe je een mooie tentoonstelling maakt? Wie is thuis in het besturen van een historische vereniging? En wie heeft oog voor al onze bodemschatten? Speel tussen 13 maart en 7 mei 2023 mee met de online quiz en maak kans op de felbegeerde titel van Slimste Erfgoedvrijwilliger.

Lees meer en speel mee!