Ook als vrijwilliger van een erfgoedorganisatie kun je vast nog veel leren. Misschien ben je op zoek naar specifieke kennis over erfgoed. Of heb je handvatten nodig om vrijwilligerswerk zo soepel mogelijk te laten verlopen. In samenwerking met Leer je Erfgoed werden diverse online cursussen ontwikkeld die vrijwilligers helpen bij hun werkzaamheden. Deze zogenaamde e-learnings zijn gratis te volgen en duren ongeveer 30 minuten.

Erfgoededucatie

Deze module helpt je op weg als je aan de slag wil met basisschoolklassen in jouw erfgoedorganisatie. Er is van alles waar je aan moet denken als je een goede aansluiting wil vinden op het basisonderwijs. Na het volgen van deze cursus ben je bewust van wat er allemaal meespeelt en waar je rekening mee moet houden voordat je een school benadert. De cursus is ook rechtstreeks te volgen op de website van Leer je Erfgoed.

Wil je meer online trainingen volgen over erfgoed? Neem dan een kijkje op Leer je Erfgoed, het e-learningsplatform voor erfgoedvrijwilligers, waar een ruim aanbod aan erfgoedmodules voor je klaar staat.