Enthousiast bestuurslid collectie

Bestuurslid verantwoordelijk voor het collectiebeleid en -beheer, die inhoudelijk bijdraagt aan het toegankelijk maken en houden van de collectie van het Heiligenbeeldenmuseum

De vacature

Soort inhoud: Collectie
Soort werk: Praktisch aan het werk, Bestuur
Staat open voor anderstaligen: Ja

Het Heiligenbeeldenmuseum

Het Heiligenbeeldenmuseum in Vorden-Kranenburg is een erkend en geregistreerd museum dat wordt gerund met ca. 75 enthousiaste vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit 7 mensen die gezamenlijk alle activiteiten aansturen. Het bestuurslid belast met collectiebeleid- en beheer draagt inhoudelijk bij aan het verzamelbeleid en de ontsluiting voor o.a. de tentoonstellingen en werkt daartoe samen met enkele hiermee belaste vrijwilligers. Ook de registratie, restauratie en opslag van de museumobjecten zijn belangrijke aandachtsvelden.

Wat ga je doen?

De inzet is flexibel en wordt ingeschat op enkele uren per week, waarvan eens per maand een bestuursvergadering. Kennis van of ervaring met religieus erfgoed is een pré, evenals een instelling die bijdraagt aan een goede werksfeer in het team van vrijwilligers. Jaarlijks zijn er enkele vrijwilligersbijeenkomsten, alsook een jaarlijks vrijwilligersuitje. Onkosten worden vergoed.

Vul bij interesse onderstaand formulier in en het museum neemt contact op!

Organisatie

Heiligenbeeldenmuseum

Ruurloseweg 101

Ruurloseweg 101, 7251 LD Vorden, Nederland

View larger map

Interesse?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vacature beschikbaar?

Erfgoedinstellingen kunnen deze gratis via ons formulier insturen. Het vinden van een vrijwilliger begint met een goede vacaturetekst!