Gids Stichting Gijzelaarskampen Sint-Michielsgestel

De gids ontvangt de gasten van de expositie ‘Gegijzeld maar niet verslagen’, waaronder veel nabestaanden van de gijzelaars in de Beekvlietboerderij naast het Rijksmonument Beekvliet. In en bij de expositie wordt samengewerkt met oa Nationaal Monument Kamp Vught.

De vacature

Soort inhoud: Gastvrouw/-heer, Oral history/verhalen verzamelen, Rondleiden/gidsen, Tentoonstelling
Soort werk: Praktisch aan het werk
Staat open voor anderstaligen: Nee

Met behulp van de aanwezige informatie-media (digitale presentaties en films) worden de gasten wegwijs gemaakt (introductie) om de expositie te bezoeken.  Het bezoek aan de expositie is zelfsturend voor bezoekers, die een algemene indruk willen opdoen van de thema’s van het gijzelaarsleven en fusillade.

Veel bezoekers wensen dieper op de materie in te gaan met enerzijds vragen over de gijzelaars en de thema’s die daar nauw mee zijn verbonden (vrijheid, bevrijding, democratie) in dit vrijheidsmuseum. Anderzijds komen nieuwe verhalen over de gijzelaars los.

Op basis van een daartoe te verzorgen praktijktraining en zelfstudie van door de Stichting verstrekte documentatie kunnen de gidsen zich extra bekwamen in de inhoud van de expositie. En daarmee veel bezoekers met ‘raad en daad’ bijstaan. Interesse in de WOII-gijzelaars-geschiedenis breed gezien is een aanbeveling voor het uitdagende vrijwilligerswerk.

Afhankelijk van de openingsdagen wordt een inzet van een of twee middagen in de maand verwacht. Meer zal natuurlijk mogelijk zijn. Met andere vrijwilligersorganisatie wordt gezocht naar een vorm van ’tertiaire arbeidsvoorwaarden’, die dit vrijwilligerswerk extra aantrekkelijk maken.

 

 

Organisatie

Stichting Gijzelaarskampen Sint-Michielsgestel

Seminarielaan

Seminarielaan, Sint-Michielsgestel, Nederland

View larger map

Interesse?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vacature beschikbaar?

Erfgoedinstellingen kunnen deze gratis via ons formulier insturen. Het vinden van een vrijwilliger begint met een goede vacaturetekst!