Het vinden van de juiste vrijwilliger begint met een vacaturetekst. Een goede vacaturetekst is wervend en bevat een concrete functieomschrijving. Verplaats uzelf tijdens het schrijven van de vacaturetekst in de vrijwilliger. Benadruk waarom de functie interessant is en wat de organisatie te bieden heeft.

Titel/functie
De titel wordt meestal als eerste gelezen, dus zorg ervoor dat deze wervend is. Bijvoorbeeld: ‘Zet de geschiedenis van onze stad op de kaart als communicatiemedewerker’ in plaats van: ‘communicatiemedewerker gezocht’.

In het kort
Vat in maximaal één zin samen wat de functie inhoudt en waarom deze de moeite waard is. Bijvoorbeeld: ‘We zijn op zoek naar jonge, enthousiaste schrijvers die het lokale verhaal willen uitdragen.’

Werkzaamheden
Wat gaat de vrijwilliger precies doen? Omschrijf de taken en verantwoordelijkheden zo concreet mogelijk. Vermeld daarbij wat het doel en/of eindproduct is.

Meerwaarde van het vrijwilligerswerk
Voor veel vrijwilligers is dit het belangrijkste onderdeel van de vacaturetekst: het waarom? Waarom zouden zij op deze vrijwilligersfunctie solliciteren? Omschrijf wat de functie te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan: werkervaring opdoen, nieuwe mensen leren kennen, vaardigheden leren of iets bijdragen aan de gemeenschap.

Vaardigheden en kennis
Welke vaardigheden heeft de vrijwilliger nodig om de functie uit te kunnen voeren? Bedenk of er een bepaald opleidings- of kennisniveau vereist is. Beschrijf hier welke begeleiding de vrijwilliger kan verwachten en of er scholingsmogelijkheden zijn.

Praktisch
Hoe ziet de functie er praktisch gezien uit? Omschrijf hier onder meer: • looptijd (is het een eenmalige of structurele klus?) • werkdagen (zijn er vaste werkdagen of kan de vrijwilliger dit flexibel indelen?) • uren (hoeveel uren per week/maand/jaar beschikbaarheid worden er gevraagd?) • vergoeding (is er sprake van een vergoeding, en zo ja hoeveel?) • sluitingsdatum (tot wanneer kunnen vrijwilligers reageren op de vacature?) • contactgegevens (waar kunnen de vrijwilligers terecht voor vragen?)