Ook als vrijwilliger van een erfgoedorganisatie kun je vast nog veel leren. Misschien ben je op zoek naar specifieke kennis over erfgoed. Of heb je handvatten nodig om vrijwilligerswerk zo soepel mogelijk te laten verlopen. In samenwerking met Leer je Erfgoed werden diverse online cursussen ontwikkeld die vrijwilligers helpen bij hun werkzaamheden. Deze zogenaamde e-learnings zijn gratis te volgen en duren ongeveer 30 minuten. Let op, je moet je eerst even registreren om in te kunnen loggen, dat kan via deze link.

Bouw- en kunststijlen kerkgebouwen

Romaans, Gotisch of Barok? Hallenkerk, basiliek of schuilkerk. In deze module maak je kennis met verschillende typen kerkgebouwen en de verschillende stijlen. Deze vertellen al een heleboel over de geschiedenis van de betreffende kerk. De cursus is ook rechtstreeks te volgen op de website van Leer je Erfgoed.

Alleen Leer je Erfgoed heeft toegang tot de persoonsgegevens die je opgegeven hebt om de cursus te kunnen volgen, deze worden niet met derden gedeeld. Op de website van Leer je Erfgoed kun je de privacyverklaring inzien, je vindt deze hier.