Historische Kring Bemmel-Ressen-Haalderen zoekt creatieve beheerder audiovisuele bestanden

Historische Kring Bemmel-Ressen-Haalderen zoekt creatieve beheerder audiovisuele bestanden (m/v)

Taakomschrijving

Van de vrijwilliger wordt affiniteit verwacht met software in brede zin. In eerste instantie zal aan haar/hem gevraagd worden om de aanwezige audiovisuele bestanden te organiseren. Daarna moeten deze vastgelegd worden in een centrale database, nu nog Adlib, later mogelijk Memorix. Het creatieve deel van haar/zijn rol is het opzetten/organiseren van een periodieke filmavond.

Audiovisuele bestanden

De Historische Kring Bemmel bestaat sinds 1988 en heeft ongeveer 600 leden, waarvan 30 actieve vrijwilligers. Binnen deze groep vrijwilligers zijn tot op heden weinig mensen gevonden met affiniteit met computers en die het leuk vinden met audiovisuele- en databestanden te werken.

Daarom zien wij graag ons vrijwilligersteam versterkt met iemand die hiermee ervaring heeft of dit heel graag wil doen. Het werken met audiovisuele bestanden houdt in dat bijvoorbeeld films benoemd en zodanig beschreven worden dat ze via trefwoorden terug te vinden zijn. Ze moeten tevens voorzien worden van een privacystatement van ‘de Kring’. ‘De Kring’ beschikt over een NAS waarop ook van huis uit kan worden gewerkt om bovenstaande taken uit te voeren.

Database

Het plan is de gehele collectie van ‘de Kring’ via het internet toegankelijk te maken. Daarvoor is het een must dat alles in een centrale database is opgenomen. Nu wordt gewerkt met 1 licentie van Adlib op locatie van ‘de Kring’. Dat betekent dat alleen daar gewerkt kan worden met de database. Er zijn plannen om aan te sluiten bij Erfgoed Gelderland / Collectie Gelderland om dat te gaan doen via Memorix in een cloud-omgeving.

Filmavond

Periodiek, 1x per twee jaar organiseert ‘de Kring’ een filmavond. De beheerder zal gevraagd worden hierin een voortrekkersrol te spelen in het samenstellen van die film met recente en historische beelden van het kringgebied en het organiseren van de avond.

Vrijwilliger bij de Kring

Om vrijwilliger te kunnen zijn moet je lid zijn van ‘de Kring’. Daarvoor krijg je het 4-maandelijks verschijnende Kringblad, kun je mee met de jaarlijkse excursie en word je uitgenodigd voor de jaarlijkse kerstborrel. Maar, niet het minst belangrijke, je komt te werken in een gezellige en enthousiaste club die bovendien zit te springen om iemand met jouw capaciteiten. Wat ons betreft toch zoiets als een warm bad.

Voor meer informatie over ‘de Kring’ en impressies van onze activiteiten verwijzen wij u naar onze website: www.historischekringbemmel.nl.

Geïnteresseerd?

Wilt u aan de slag bij de Historische Kring Bemmel-Ressen-Haalderen als beheerder audiovisuele bestanden? Vul dan onderstaand formulier in. Voor vragen of meer meer informatie kunt u per mail terecht bij Maria Loonen (secretaris@historischekringbemmel.nl).

Beheerder Digitale Beeldbank van de Eusebiuskerk

Stichting Eusebius Arnhem is op zoek naar een Beheerder Digitale Beeldbank

Eusebiuskerk

De Grote of Eusebiuskerk bepaalt al meer dan vijf eeuwen het stadsgezicht van Arnhem en vertelt de geschiedenis van de Gelderse hoofdstad vanaf de middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw. De Eusebiuskerk is zowel historisch als eigentijds en wordt veelvuldig gebruikt voor uiteenlopende activiteiten en evenementen.

Wat ga je doen

De Beheerder Digitale Beeldbank houdt zich bezig met:

 • Het opzetten, vullen en beheren van een beeldbank met beeldmateriaal (foto’s en video’s);
 • Het verzamelen en organiseren van het bestaande beeldmateriaal van de evenementen en de geschiedenis van de Eusebiuskerk;
 • Het aanbrengen van structuur in de diverse mappen d.m.v. rubriceren en categoriseren van de beschikbare foto’s en video’s;
 • Het leveren van beeldmateriaal voor publicaties voor de website en sociale mediakanalen en daarbij advies geven over het beeldgebruik (auteursrechten).

Wat breng je mee

 • Je hebt affiniteit met fotografie en opslag (metatags, dpi);
 • Je hebt interesse in cultuur, geschiedenis en media;
 • Je kan georganiseerd en zelfstandig werken en neemt graag initiatief;
 • Je bent beschikbaar voor bijvoorbeeld één dagdeel per week en bepaalt zelf je werkdag(en).

Wat bieden wij

 • Een afwisselende vrijwilligersfunctie, voor circa 4 uren per week (je beschikbaarheid is bespreekbaar);
 • Je kan deze functie zowel vanuit de Eusebius als vanuit huis invullen;
 • Je wordt ingewerkt door een collega vrijwilliger;
 • Eenmaal per jaar wordt er een gezellig personeelsuitje georganiseerd en er vinden regelmatig informatiebijeenkomsten plaats;
 • De mogelijkheid om een aantal gratis evenementen te bezoeken die in de Eusebiuskerk worden georganiseerd;
 • Een kennispas van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem, Nijmegen waarmee je in de regio gratis of met korting musea/attracties kunt bezoeken.

Wil je als Beheerder Digitale Beeldbank aan de slag? Vul dan onderstaand formulier in. Heb je vragen? Stuur dan een email- of een WhatsApp bericht: vrijwilligers@eusebius.nl t.n.v. Willy Knelissen, Adviseur HR vrijwilligerszaken, mobielnummer 06-54715126.

Historisch Museum Ede zoekt vrijwillige medewerkers educatie en exposities

Ben je benieuwd hoe Ede er vroeger uitzag en hoe Edenaren leefden? Houd je van oude foto’s en voorwerpen en de verhalen daarbij? Het Historisch Museum Ede beheert een schat aan informatie, objecten en schilderijen. Het is onze missie om de geschiedenis van Ede te delen met en door te vertellen aan alle inwoners van Ede. Dat doen we door middel van tentoonstellingen en educatieprojecten, bijvoorbeeld voor het basis- en voortgezet onderwijs.

Sinds een aantal jaren werken we vanuit ons kantoor binnen Cultura Erfgoed. Heb jij belangstelling voor cultuur en erfgoed en vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan het behoud ervan voor Ede? Wij breiden ons team graag uit met nieuwe

Medewerkers educatie & exposities
(onbezoldigd)

Afhankelijk van je kennis en ervaring kijken we samen in een gesprek welke werkzaamheden het beste bij jou passen. Onze werkzaamheden zijn afwisselend en daarmee is geen week hetzelfde. Ben je geïnteresseerd in cultuur en erfgoed (van Ede)? Woon je in de nabije omgeving van Ede? Dan ben jij diegene die we zoeken!

Voor meer informatie over deze functies kun je contact opnemen met Yett van Omme, via info@historischmuseumede.nl. Of solliciteer direct via onderstaand formulier. Informatie over het museum kun je vinden op de website www.historischmuseumede.nl.

Word museumvrijwilliger bij het Pakhuis!

Museum Het Pakhuis zoekt jou! Voor verschillende functies op het gebied van educatie, collectiebeheer, klussen en het ontvangen en begeleiden van gasten is Het Pakhuis op zoek naar vrijwilligers. Kom erbij! Je kunt ons al helpen vanaf één dagdeel per maand.

De organisatie

Het Pakhuis is het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe! Het museum zet zich in om het erfgoed van Ermelo en omstreken te verzamelen, te beheren en presenteren. De collectie van het museum bestaat voornamelijk uit archeologische vondsten van de Veluwe. Elk jaar opent een nieuwe tentoonstelling over een aan Ermelo verwant onderwerp. Tijdens de Sinterklaasperiode transformeert Het Pakhuis ieder jaar tot Het Pakjeshuis, het huis van Sinterklaas. Het Pakhuis heeft 1,6 fte vaste staf in dienst en werkt met een groep enthousiaste vrijwilligers van alle leeftijden.

Wij zoeken

 • Baliemedewerkers
 • Educatief medewerkers
 • Leden voor het klusteam
 • Zaterdagvrijwilligers
 • Administratief medewerker

Iemand die in, of in de buurt van Ermelo woont en affiniteit heeft met cultuur, natuur en/of geschiedenis. Ben je sociaal en goed met mensen, of juist ingetogen en precies? Vooral graag bezig met je handen of juist met cijfertjes? Voor bijna alle soorten vrijwilligers is er plaats in het vrijwilligersteam van Het Pakhuis. Werktijden zijn in overleg, kunnen wekelijks of maandelijks terugkeren, maar kunnen ook project-gerelateerd zijn. Bijvoorbeeld met de opbouw van een tentoonstelling of tijdens het Pakjeshuis.

Wij bieden

 • Altijd gratis koffie, thee en toegang tot het museum
 • Exclusieve voorbezichtiging van- en rondleiding door nieuwe tentoonstellingen
 • Eens per jaar een vrijwilligersborrel
 • Eens per jaar een vrijwilligersuitje met een lunch
 • Een museumkaart (t.w.v. €59,90 per jaar)
 • Een plekje in het allerleukste vrijwilligersteam!

Medewerker afstotingsbeleid Kunstwerk Liemers Museum

Wij zoeken mensen die in Kunstwerk! sector Informatie & Presentatie vrijwilligerswerk willen doen. De functie valt onder de afdeling Collectie van het Liemers Museum. De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd in het Pelikaan gebouw, Ringbaan Zuid 8, Zevenaar. Het uitvoeren van de diverse administratieve handeling bij het afstoten van een object volgens de Leidraad Afstoten Museale Objecten (LAMO). Dit zal hoofdzakelijk bestaan uit computerwerk in het collectieregistratieprogramma Adlib: corrigeren van objectrecords, maar ook het benaderen van schenkers en mogelijke nieuwe eigenaren. Zo nodig overleggen met conservatoren bij inhoudelijke vragen. Bij voldoende beschikbaarheid kan het takenpakket na enige tijd in overleg uitgebreid worden, indien gewenst.

Functie-eisen

 • Analytische vaardigheden op HBO+niveau
 • Goedee computervaardigheden
 • Zelfstandig kunnen werken en niet terugschikken voor langdurig monnikenwerk
 • Goede Nederlandse taalbeheersing Accuraat kunnen werken
 • Bij voorkeur minimaal 3 dagdelen in de week beschikbaar
 • Kennis van Adlib niet vereist, wel bereidheid om daarmee te leren werken

Wat heeft het museum de vrijwilliger te bieden?

 • Een zelfstandige functie in een professionele kantooromgeving zonder stress
 • Inwerkperiode/begeleiding door een ervaren Adlib gebruiker
 • Werken in een zeer diverse museumomgeving met een goede vrijwilligerscultuur voor de vele vrijwilligers
 • In overleg flexibele werktijden (overdag)

Overige details

 • Contract: ja
 • Vergoeding: Geen
 • Biedt de organisatie scholing aan? Ja
 • Proeftijd: In overleg
 • Rolstoeltoegankelijk: Nee
 • Geschikt voor anderstaligen: Nee

www.liemerskunstwerk.nl

Kunstwerk Liemers Museum zoekt corrector Adlib

Wij zoeken mensen die in Kunstwerk! sector Informatie & Presentatie vrijwilligerswerk willen doen. De functie valt onder de afdeling Collectie van het Liemers Museum. Er moeten werkzaamheden worden uitgevoerd in het Pelikaan gebouw, Ringbaan Zuid 8, Zevenaar. Hoofdzakelijk computerwerk in het collectieregistratieprogramma Adlib: corrigeren van objectrecords. Zo nodig overleggen met conservatoren bij inhoudelijke vragen. Bij voldoende beschikbaarheid kan het takenpakket na enige tijd in overleg uitgebreid worden, indien gewenst.

Functie-eisen

 • Analytische vaardigheden op HBO+niveau
 • Redelijke computervaardigheden
 • Zelfstandig kunnen werken en niet terugschikken voor langdurig monnikenwerk
 • Goede Nederlandse taalbeheersing
 • Accuraat kunnen werken
 • Bij voorkeur minimaal 1 dagdeel in de week beschikbaar
 • Kennis van Adlib niet vereist, wel bereidheid om daarmee te leren werken

Wat heeft het museum de vrijwilliger te bieden?

 • Een zelfstandige functie in een professionele kantooromgeving zonder stress
 • Inwerkperiode/begeleiding door een ervaren Adlib gebruiker
 • Werken in een zeer diverse museumomgeving met een goede vrijwilligerscultuur voor de vele vrijwilligers
 • In overleg flexibele werktijden (overdag)
 • De functie is ook geschikt voor mensen met een psychische beperking, mits zij voldoen aan de functie-eisen

Overige details

 • Contract: Ja
 • Vergoeding: Geen
 • Biedt de organisatie scholing aan? Ja
 • Proeftijd: In overleg
 • Rolstoeltoegankelijk: Ja
 • Geschikt voor anderstaligen: Nee