Video | Vrijwillige tuinman bij het Tegelmuseum

Over Video | Vrijwillige tuinman bij het Tegelmuseum


Ton van der Meijden werkt als vrijwilliger bij het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo en dat bevalt hem prima! Hij heeft een bloemenzaak gehad in Ede, dus bezig zijn met groen is voor Ton echt liefhebberij. Als zoon van een tuinman is hij ermee opgegroeid.

Toen Ton in 1995 begon als tuinman bij het museum stonden er achteraan allemaal brandnetels. Deze heeft hij om laten spitten met machines. Op die plek legde Ton later een bloementuin aan met snijbloemen. De prachtige bloemen worden o.a. gebruikt voor bloemstukjes. Vrijwilliger zijn bij het tegelmuseum bevalt heel goed: “Ik krijg op tijd koffie en voor bijzondere gebeurtenissen wordt ik uitgenodigd. Eén keer per jaar gaan we een dagje uit. Het is hier gezellig.”

In de portretreeks ‘De Erfgoedvrijwilliger’ vertellen erfgoedvrijwilligers over hun werkzaamheden en motivaties. Ben je of ken je een vrijwilliger die ook graag wil laten zien wat hij doet? Stuur een e-mail naar info@erfgoedvrijwilliger.nl. Heeft deze video je geïnspireerd om zelf vrijwilliger te worden? Bekijk hier het actuele aanbod van vrijwilligersvacatures.