Video | Vrijwillige tuinman bij het Tegelmuseum

Ton van der Meijden werkt als vrijwilliger bij het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo en dat bevalt hem prima! Hij heeft een bloemenzaak gehad in Ede, dus bezig zijn met groen is voor Ton echt liefhebberij. Als zoon van een tuinman is hij ermee opgegroeid.

Video | Ambassadeur van de vrijheid

Vrijwilliger Maud is ambassadeur van de vrijheid. In het kader van 75 jaar vrijheid heeft zij de afgelopen maanden gewerkt aan de programmering van de Vrijheid Express (een grote bus die door heel Gelderland zou gaan rijden). Helaas kan dit plan niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen.

Video | Vrijwilliger in tijden van corona

Vanwege de corona-maatregelen zijn veel erfgoedinstellingen gesloten voor publiek. Achter de schermen blijven tal van vrijwilligers aan het werk. Zo ook Dewi Lenselink (29 jaar). Zij is vrijwilliger collectiebeheer en beeldbank bij de Eusebiuskerk in Arnhem. Collega Lian van der Zon video-belde met Dewi over haar werkzaamheden.

Video | Actief worden bij de historische vereniging

Historische vereniging

Waarom je nú vrijwilliger moet worden bij een historische vereniging? Omdat het leuk en belangrijk is! Vier vrijwilligers vertellen waarom zij vrijwilligerswerk bij een historische vereniging zouden aanraden aan anderen.

Video | De historische vereniging

Historische vereniging

Houd je van geschiedenis? Dan is vrijwilligerswerk bij de historische vereniging in jouw dorp of stad misschien iets voor jou. Maar wat doet een historische vereniging eigenlijk? En hoe is het om daar vrijwilliger te zijn?

Video | 9 redenen om erfgoedvrijwilliger te worden

Divers

De mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in de erfgoedsector zijn eindeloos. De vrijwilligers in deze film zijn actief op het gebied van re-enactment, rondleidingen, educatie en gastvrijheid. Hun gemene deler? Passie voor geschiedenis delen met andere mensen.

Video | 7 soorten vrijwilligerswerk

Divers

Wat kun je allemaal doen als vrijwilliger in de erfgoedsector? En wat heeft vrijwilligerswerk te bieden? Zeven vrijwilligers vertellen over hun werkzaamheden. Elk van hen heeft een eigen reden om vrijwilligerswerk aan te raden. Wat zou jou motiveren om erfgoedvrijwilliger te worden?

Video | Het Verhaal van Gelderland

Divers

Vrijwilligers zijn een onmisbaar onderdeel van het Verhaal van Gelderland. Zij zorgen ervoor dat de geschiedenis van Gelderland bewaard wordt en levend blijft. Hoe ze dat doen?

Video | Vrijwilligerswerk bij de Valkhofkapel

Divers

De valkhofvereniging in Nijmegen bestaat uit een actieve club vrijwilligers. Vijf Nijmegenaren vertellen over hun vrijwilligerswerk bij ‘de mooiste kapel van Nederland’.
1 2 3