Video | Riet Beaujean

Rondleidingen

In de portretreeks 'De Erfgoedvrijwilliger' vertellen erfgoedvrijwilligers over hun werkzaamheden en motivaties. Riet Beaujean is vrijwilliger bij het Kijk & Luistermuseum.

Video | Gerrie Besselsen

Collectieregistratie

In de portretreeks 'De Erfgoedvrijwilliger' vertellen erfgoedvrijwilligers over hun werkzaamheden en motivaties. Gerrie Besselsen is vrijwilliger bij Museum 't Pakhuis.

Video | Jan Vosselman

Archeologie

In de portretreeks 'De Erfgoedvrijwilliger' vertellen erfgoedvrijwilligers over hun werkzaamheden en motivaties. Jan Vosselman is vrijwilliger bij het project Erfgoed Gezocht.

Video | Eline Schepers

Re-enactment

In de portretreeks 'De Erfgoedvrijwilliger' vertellen erfgoedvrijwilligers over hun werkzaamheden en motivaties. Eline Schepers werkt mee aan evementen, begeleid schoolklassen en kinderen en is reenactor bij Erve Eme.

Video | Cobie Gommers

Communicatie

In de portretreeks 'De Erfgoedvrijwilliger' vertellen erfgoedvrijwilligers over hun werkzaamheden en motivaties. Cobbie Gommers is verantwoordelijk voor de communicatie bij de Historische Vereniging Tweestromenland.

Verhaal | ‘Het mooie is het contact met mensen’

Digitalisering

De Historische Kring Bemmel – Haalderen – Ressen is een gezellige groep van ongeveer dertig vrijwilligers. Jan van Bremen en Charles Derksen zijn bestuursleden en vertellen vol enthousiasme over de kring en wat zij allemaal doen.

Video | Willeke Guelen

Besturen

In de portretreeks 'De Erfgoedvrijwilliger' vertellen erfgoedvrijwilligers over hun werkzaamheden en motivaties. Willeke Guelen is bestuurslid bij de Historische Vereniging Tweestromenland. Zij heeft daar een vrije rol en sluit aan bij initiatieven waaraan ze iets bij denkt te kunnen dragen.

Video | Bas van Nieuwland

Digitalisering

In de portretreeks 'De Erfgoedvrijwilliger' vertellen erfgoedvrijwilligers over hun werkzaamheden en motivaties. Hier volgen we Bas van Nieuwland, vrijwilliger bij het Katholiek Documentatie Centrum in Nijmegen. Hij houdt zich bezig met het uitzoeken, inscannen en invoeren van historisch fotomateriaal.

Verhaal | ‘Dat doet ik met liefde’

Beheer en behoud

In juli 2018 plaatste Huis Sevenaer de vacature ‘Vrijwilligers voor archief en housekeeping’. Onmiddellijk konden er een viertal vrijwilligers beginnen waaronder Irha. Ze studeerde Cultureel Erfgoed en werkt bij het Openluchtmuseum.
1 2